Kruidenomelet met groene asperges en gerookte zalm
bereiding
-
1
Klop de eieren luchtig met de melk en kruid met peper en zout. Voeg de gehakte peterselie en munt toe. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de omelet tot het ei net gestold is.
-
2
Maak de asperges schoon en verwijder de harde uiteinden. Blancheer de asperges 8 tot 10 minuten in gezouten water. Spoel de waterkers. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
-
3
Leg de omelet op een vel boterhampapier. Verdeel er de zalm, mierikswortelcrème, asperges, zongedroogde tomaat en waterkers over. Rol strak op. Snij in stukken en plaats in de bentobox.
-
4
Spoel de komkommer en snij 'm in halve maantjes, meng met de geraspte wortel en de gehakte dille. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie en strooi er de zonnebloempitjes over. Werk af met een takje dille. Doe de omelet, het slaatje en de appel in aparte vakjes in de bentobox.