Frambozencake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Laat de frambozen ontdooien in een vergiet.
-
2
Meng de bloem met de twee soorten suiker, het bakpoeder en het zout.
-
3
Smelt de boter en roer er de olie, de karnemelk, het vanille-extract en daarna het ei door. Giet dit mengsel bij het bloem-suikermengsel en meng tot een homogeen beslag.
-
4
Strooi 2 el bloem over de uitgelekte frambozen, zodat ze straks beter in het beslag blijven hangen en niet naar de bodem zinken. Spatel de frambozen voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in de ingevette cakevorm.
-
5
Bak de cake 45 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie en bak nog 30 minuten verder. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm, en ontvorm de cake dan op een rooster. Laat volledig afkoelen. Bestrooi de cake met poedersuiker en snij ‘m in plakken.