Recept

Kroketjes van aardappel en eekhoorntjesbrood met chili-knoflooktartaar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kroketjes 2.0!

bereiding
  1. 1

    Kook of stoom de aardappelen gaar en pureer ze. Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in heet water, giet af en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Snipper het eekhoorntjesbrood heel fijn. Stoof de sjalot en het eekhoorntjesbrood 2 minuten in een scheutje olijfolie.

  3. 3

    Meng het gebakken eekhoorntjesbrood met de aardappelpuree, 1 eidooier, 1 el bloem en de parmezaan en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Rol balletjes van de puree. Wentel ze eerst door de bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en tot slot door de panko. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  5. 5

    Maak de tartaar. Pel en plet de knoflook. Meng de mayonaise met de chili, de knoflook, het paprikapoeder, de bieslook en wat zout.

  6. 6

    Frituur de kroketjes goudbruin in hete frituurolie. Serveer de kroketjes met de tartaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kroketjes van aardappel en eekhoorntjesbrood met chili-knoflooktartaar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!