Kroketjes van aardappel en eekhoorntjesbrood met chili-knoflooktartaar
bereiding
-
1
Kook of stoom de aardappelen gaar en pureer ze. Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in heet water, giet af en laat goed uitlekken.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Snipper het eekhoorntjesbrood heel fijn. Stoof de sjalot en het eekhoorntjesbrood 2 minuten in een scheutje olijfolie.
-
3
Meng het gebakken eekhoorntjesbrood met de aardappelpuree, 1 eidooier, 1 el bloem en de parmezaan en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
-
4
Rol balletjes van de puree. Wentel ze eerst door de bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en tot slot door de panko. Bewaar afgedekt in de koelkast.
-
5
Maak de tartaar. Pel en plet de knoflook. Meng de mayonaise met de chili, de knoflook, het paprikapoeder, de bieslook en wat zout.
-
6
Frituur de kroketjes goudbruin in hete frituurolie. Serveer de kroketjes met de tartaar.