Mokka-noten-karameltaart
bereiding
-
1
Maak het deeg. Meng de bloem met suiker en zout, voeg de boter, de eidooier, de azijn en 2 el koud water toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Laat het zeker 1 uur rusten in de koelkast.
-
2
Maak de vulling. Smelt de boter met de chocolade, het espressopoeder en de bruine suiker. Meng hier de eieren, de bloem, het zout en de noten onder.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Haal het deeg uit de koelkast. rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met bloem bestoven werkblad. Beboter en bebloem een vierkante taartvorm. Leg het deeg in de vorm, giet er de chocolade-notenmengeling over en dek af met aluminiumfolie. Zorg dat de folie wat boven de taart hangt. Zo kleeft die niet aan de vulling.
-
4
Bak de taart 20 minuten in de oven. Haal de aluminiumfolie weg en bak nog 25 tot 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en serveer lauw of koud, afgewerkt met extra noten.