Zalm met pastinaakcrème
bereiding
-
1
Meng in een kommetje de pistachenoten met de sesamzaadjes en de roze peper. Zet opzij. Mix de bietjes tot een coulis in de blender en kruid met peper en zout.
-
2
Schil de aardappelen en pastinaak en snij ze in stukken. Doe in een kookpot en zet ze onder in gezouten water. Breng aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar. Pureer de aardappelen en pastinaak met een klont boter. Kruid met nootmuskaat en zout. Doe in een spuitzak.
-
3
Schil de wortelen en snij ze in stukken. Stoom of kook ze beetgaar. Bak ze nadien mooi glanzend in een beetje boter met wat honing.
-
4
Bak de zalm 2 minuten aan elke kant in boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de sesammengeling. Snij in stukken.
-
5
Lepel wat bietencoulis op de borden. Schik de stukken zalm erop. Zet de wortelcilindertjes op het bord en spuit er toefjes pastinaakpuree rond. Werk af met waterkers.