Lasagne met saus van varkenswangetjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schraap de wortel en snij in stukjes. Spoel de selder en snij in stukjes. Pel de ui en snipper fijn.
-
2
Fruit de ui, de selder en de wortelstukjes in de olijfolie. Voeg laurier, tijm, rozemarijn en de varkenswangetjes toe. Stoof rustig aan. Blus met de rode wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Laat afgedekt 45 à 55 minuten stoven op een zacht vuurtje, tot het vlees in draadjes uit elkaar valt. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter en roer er de bloem door, laat enkele minuten drogen en roer dan met de melk tot een gladde saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Vet een ovenschotel in. Leg er een laag lasagnevellen in. Lepel daarop een laag vleessaus, lasagnevellen, bechamelsaus, en stapel tot de schotel helemaal gevuld is.
-
5
Werk af met de geraspte kaas en zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.