Zalmlasagne met venkel
bereiding
-
1
Spoel de venkel en snij in fijne reepjes. Verhit een stoofpot, bak de reepjes in wat boter en laat onder deksel stoven tot de reepjes beetgaar zijn. Kruid met peper, zout en venkelzaadjes.
-
2
Pel en snipper de sjalot en fruit aan in wat boter. Voeg de visfond en de wijn toe en laat op een zacht vuurtje inkoken tot twee derde. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Hak de helft van de dille fijn en strooi door de saus.
-
3
Vet een ovenschotel in met water boter en verwarm de oven voor op 180°C. Leg een laag lasagnevellen in de schotel. Leg hierop een laagje gestoofde venkel en lepel er wat van de saus over. Bedek met een laag lasagnevellen op en een laagje zalm, ga zo verder tot de schotel vol is.
-
4
Strooi er de geraspte kaas over en zet 30 minuten in de oven.