Recept

Lasagnerolletjes met rucola en gekookte ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De smeuïgste lasagne maak je met genoeg saus: lasagnevellen hebben immers veel vocht nodig om te garen. Het teveel aan saus vries je gewoon in. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in wat olie en voeg de passata toe. Breng verder op smaak met oregano, peper en zout en laat 10 minuten garden onder deksel.

  2. 2

    Spoel de rucola en hak grof. Roer de roomkaas los en meng er de gehakte rucola, de geraspte parmezaan, peper en zout door. Snij de ham in even grote repen als de lasagnevellen.

  3. 3

    Leg de lasagnevellen op een schoon werkvlak, lepel er wat roomkaas op en verdeel over het vel. Strooi er de rucola over en leg er een plakje ham op. Rol het lasagnevel op.

  4. 4

    Lepel 3/4 van de passata in een ingevette ovenschotel, leg er de lasagnerollen in. Laat wat ruimte ertussen, zodat de saus zich goed kan verdelen.

  5. 5

    Lepel de resterende saus over de lasagnerollen en strooi er de kaas over. Zet 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagnerolletjes met rucola en gekookte ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!