Lasagnerolletjes met spinazie, cottage cheese en paprikasaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de spinazie 2 minuten met de knoflook. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een vergiet.
-
2
Rasp de parmezaan. Hak het basilicum fijn. Meng de cottage cheese met 50 gram van de parmezaan, de spinazie en het basilicum. Kruid met peper en zout.
-
3
Pel en snipper de ui. Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet en snij dan in fijne reepjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui zacht. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de paprika’s toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de room toe en mix fijn. Kruid bij met peper en zout en giet in een ovenschaal.
-
4
Leg de lasagnevellen open en besmeer ze met de spinaziemengeling. Rol ze op, snij ze in kleinere stukken en leg ze op de saus. Bestrooi met de overige parmezaan en zet alles 20 à 25 minuten in de oven.