Chocolade cupcakes à la Ilse
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter romig met de suiker tot alle korreltjes opgelost zijn. Voeg er één voor één de eieren aan toe en klop verder luchtig.
-
2
Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven de mengkom en spatel door de botercrème.
-
3
Leg 15 papieren cupcakevormpjes in een muffinblik. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag (tip: dat lukt erg goed met een ijsschep). Zet 17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
-
4
Klop de room stijf met de poedersuiker. Doe in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit flinke dotten slagroom op de cupcakes.
-
5
Prik de Oreokoekjes en de chocoladesnoepjes op een tandenstoker en steek er één van elk in de cupcakes. Werk ze verder af met de popcorn, amandelschilfers, karamelsaus en geraspte chocolade.