Zalm met krabravioli
bereiding
-
1
Maak eerst het deeg voor de ravioli. Stort de bloem uit op een werkblad, maak er een kuiltje in en breek er de eieren in. Meng geleidelijk aan tot een vast deeg en kneed 1 minuut goed door. Bol op en wikkel in vershoudfolie. Laat 30 minuten rusten.
-
2
Meng voor de vulling het krabvlees met de ricotta, een snuifje cayennepeper, de dragon en wat zout.
-
3
Rol het pastadeeg op een bebloemd oppervlak heel dun uit (of gebruik een pastamachine en rol het deeg geleidelijk aan dunner uit tot de dunste stand). Maak repen van 10 cm breed. Leg om de 5 cm een lepel van de vulling. Maak het deeg rondom de vulling lichtjes nat met een kwastje en leg hierboven terug een reep van 10 cm breed. Duw de lucht rond de vulling goed weg en snij tussen elke vulling de ravioli van elkaar. Leg de ravioli op een bebloemd oppervlak en bewaar ze zo in de koelkast.
-
4
Maak de saus. Laat de room inkoken met het citroensap en de -schil en laat er de boter in smelten. Zet het vuur af, klop de eidooier onder de saus en kruid met peper en zout.
-
5
Bak de zalm gaar in een hete pan met olijfolie en kruid met peper en zout.
-
6
Gaar de ravioli in kokend water tot ze bovendrijven. Serveer met de zalm en de saus. Werk af met verse dragon.