Zeevruchtenschotel om te delen
bereiding
-
1
Maak het dipsausje: plet 1 teentje knoflook, voeg het gerookt paprikapoeder toe en de zure room. Kruid bij met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
2
Snij de stokbroden in sneetjes, leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak ze licht krokant in de oven.
-
3
Plet 2 teentjes knoflook en meng met 3 eetlepels olijfolie en de chilivlokken. Wrijf hiermee de langoustines of tijgergarnalen in en bak ze in een pan tot ze gaar zijn. Kruid bij met zout.
-
4
Maak het mosselpotje. Snipper de sjalot en venkel fijn. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie, voeg de mosseltjes toe, samen met een scheutje pastis en stoof ze tot ze allemaal open zijn. Garneer met kervel.
-
5
Open de oesters, besprenkel met citroensap, olijfolie en kruid met peper.
-
6
Serveer op schalen met brood en citroenpartjes. Geef iedereen een klein bordje of kommetje.