Gegrilde artisjokken
bereiding
-
1
Bereid de artisjokken. Verwijder de steel en het bovenste deel van de artisjok, zo'n 1/3 van de hele artisjok. Pers de citroen en wrijf de artisjok in met citroensap om verkleuren te voorkomen.
-
2
Breng een zeer ruime pot met water aan de kook samen met de laurier. Halveer de artisjokken en doe ze in het kokende water. Laat ze 15 tot 20 minuten op een zacht vuur garen.
-
3
Maak intussen de marinade. Pel en pers de knoflook. Pers de citroen. Meng de knoflook met het citroensap, de olijfolie, de verse kruiden en de rodewijnazijn.
-
4
Haal met een schuimspaan de artisjokken uit het water. Verwijder met een lepel het hooi uit de kern en leg ze vervolgens in de marinade. Laat 20 minuten marineren.
-
5
Leg de artisjokken 7 minuten op de grill. Giet er wat extra marinade over en laat nog zo'n 5 minuten verder garen.