Bombe Alaska
bereiding
-
1
Snij indien nodig de bovenste laag van de hotelcakes, zodat ze niet bol staan. Leg de cakes op elkaar met telkens een vel bakpapier ertussen. Zet ze 1 uur in de diepvries tot ze echt hard zijn.
-
2
Mix het frambozenijs in de blender tot het smeerbaar is. Plet de frambozen en meng ze onder het ijs.
-
3
Plaats elke cake in een aparte springvorm en smeer er een dikke, egale laag ijs op. Zet de cakes opnieuw 3 uur in de diepvries tot ze bevroren zijn.
-
4
Klop de eiwitten op met 1 lepel suiker en voeg steeds meer suiker toe. Klop verder tot je mooie, stevige pieken krijgt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Meng de azijn met het maïszetmeel en spatel dat voorzichtig onder het stijfgeklopte eiwit.
-
5
Haal de cakes uit de diepvries, ontvorm en plaats op elkaar zodat je één mooie laagjestaart krijgt. Besmeer de taart rijkelijk met de meringue. Kleur de eiwitten voorzichtig met een crème brûlée-brander zodat je licht gekleurde krulletjes krijgt.
-
6
Zet de taart in de diepvries tot je ze serveert. Stop er knetterstokjes in en steek ze aan.