Recept

Spiesjes van lamsgehakt, gegrilde courgette en schapenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verse schapenkaas vind je niet altijd in de supermarkt, maar wel bij de kaasaffineur. Kies voor goede kwaliteit met een pittige smaak.

bereiding
  1. 1

    Meng het lamsgehakt met de kaneel, het korianderpoeder en wat peper en zout. Rol kleine balletjes van het mengsel.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Meng met 3 eetlepels olijfolie. Spoel de courgettes en snij ze met een dunschiller of mandoline in lange repen. Wrijf de repen in met de knoflookolie, kruid met peper en zout. Bak ze in een grillpan. Laat afkoelen.

  3. 3

    Maak met een parisiennelepel bolletjes van de schapenkaas.

  4. 4

    Bak de balletjes lamsgehakt in een pan met olijfolie. Rijg op elk satéstokje een opgekrulde reep gegrilde courgette, een kaasbolletje en twee gebakken lamsgehaktballetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spiesjes van lamsgehakt, gegrilde courgette en schapenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!