Kipgehaktballetjes in bladerdeeg met gesmolten kaasdip
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Hak de basilicumblaadjes en zongedroogde tomaten fijn.
-
2
Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en wat extra peper. Meng alles goed en rol bolletjes van het gehakt(diameter 2-3 cm).
-
3
Bak de balletjes rondom rond bruin in een scheut olijfolie.
-
4
Snijd het deksel van het brie – of camembertbolletje.
-
5
Rol de 2 bladerdeegrollen open. Leg in het midden van het eerste bladerdeegvel het brie – of camembertbolletje. Leg op de bladerdeeg overblijft bakpapiervelletjes.
-
6
Leg nu het tweede bladerdeegvel bovenop de kaas. Maak in het bovenste bladerdeegvel insnijdingen van het uiteinde naar het midden om de 5 cm.
-
7
Leg op elk uiteinde een gehaktballetje, rol de bladerdeeg om het gehakt en rol verder op naar het midden. Haal het bakpapier weg en doe hetzelfde voor het tweede bladerdeegvel.
-
8
Wrijf in met eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25-30 minuten of tot goudbruin.
-
9
Serveer onmiddellijk.