Hummus met geroosterde kikkererwten en gegrilde lamsfilet
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat voor de hummus de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Doe de kikkererwten in een blender. Voeg tahini, citroensap, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook en olijfolie toe en mix fijn. Voeg, indien nodig, nog wat water toe en mix verder tot een gladde puree. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
2
Laat de overige kikkererwten uitlekken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er paprikapoeder, komijnpoeder en kurkuma over. Besprenkel met olijfolie en rooster in 15 à 20 minuten gaar. Schep halverwege om, voor een gelijkmatige resultaat. Kruid verder met peper en zout.
-
3
Kneus de koriander- en venkelzaadjes in een vijzel. Meng er het knoflookpoeder, peper en zout door. Wrijf de lamsfilets in met de droge kruidenmengeling en bak ze in wat boter of olijfolie in 2 minuten rosé langs beide kanten. Laat rusten onder aluminiumfolie en snij na 10 minuten in fijne plakjes.
-
4
Serveer met de hummus en de geroosterde kikkererwten. Strooi er nog wat koriander over.