Quiches met pastinaak, knolselder en gorgonzola
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaak en de knolselder en snij in blokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bedruppel ze met wat olijfolie en honing. Rooster ze zo’n 20 min. in de oven.
-
2
Neem enkele kleine taartvormpjes en leg hierop wat bladerdeeg met bakpapier, leg er nog een velletje bakpapier op en wat droge kikkererwten. Bak de taartbodems zo’n 15 à 20 min. blind in de oven. Haal ze uit de oven en verwijder de droge kikkererwten, en het bovenste bakpapier.
-
3
Pel de rode ui, snij in ringen en stoof even aan in wat olijfolie. Roer de eitjes los en meng er de room onder, kruid met peper en zout.
-
4
Neem de gebakken taartbodems. Schik hier de blokjes pastinaak en knolselder op. Giet er het eimengsel over. Lepel er wat rode ui en gorgonzola over, werk af met wat verse tijm. Bak de taartjes zo’n 30 min. in de oven.