Rode-uiensoep met toast met camembert
bereiding
-
1
Zet een pot op het vuur met de boter en laat smelten. Pel de rode uien en snij in fijne ringen. Voeg de uiringen toe aan de boter, samen met de tijm en de laurier. Fruit een kwartiertje op een laag vuur tot de uien glazig en zacht zijn.
-
2
Roer de bloem erdoor. Blus met de witte wijn en giet er daarna de bouillon bij. Breng de soep aan de kook en laat zo’n 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Verwijder de kruiden en verdeel over de kommetjes.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij dunne sneetjes van het stokbrood en rooster ze in de hete oven krokant.
-
4
Leg op elk sneetje een plakje camembert, kruid met peper en laat nog even smelten in de oven. Lepel er wat honing over en bestrooi met blaadjes tijm. Serveer bij de uiensoep.