American pancakes met matcha en blauwe bessen
bereiding
-
1
Maak het pancakebeslag. Mix hiervoor de havervlokken tot meel en meng met de bloem, het bakpoeder en het matchapoeder.
-
2
Klop de eieren en de amandelmelk erdoor tot je een egaal beslag krijgt. Haal het beslag door een zeef zodat er zeker geen klontertjes in zitten. Roer de olie en het zout erdoor en laat het beslag een uur rusten.
-
3
Verwarm de oven voor op 50°C.
-
4
Doe 100 g blauwe bessen bij het beslag, roer er nog eens goed door en begin de pannenkoeken te bakken.
-
5
Verhit de pannenkoekenpan op middel tot hoog vuur. Laat een heel klein beetje kokosolie smelten, giet de overtollige olie weg.
-
6
Schep een kleine pollepel beslag op de bodem en bak tot een dikke pancake van ong. 12 cm doorsnede, tot het pannenkoekje goudkleurig is gebakken en aan de bovenkant gestold. Keer om en bak ook de andere kant kort. Herhaal voor de rest van het deeg.
bereiding
-
1
Rooster de kokossnippers in een pannetje of in de oven goudbruin.
-
2
Werk de stapel matchapannenkoeken af met een stevige toef magere kwark, de blauwe bessen en de geroosterde kokossnippers. Knijp er wat maple siroop over uit.