Italiaanse kip
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook en fruit aan in wat olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes en -puree aan toe en blus met de rode wijn. Doe er de oregano bij, kruid met peper en zout en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
-
2
Klop intussen de eieren los in een diep bord. Vul een ander bord met bloem en nog een bord met een mengeling van de geraspte parmezaan en de panko.
-
3
Wentel de kip eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en daarna door de mengeling van parmezaan en panko. Leg de repen op een bord.
-
4
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de pasta door de saus.
-
5
Bak de gepaneerde kippenreepjes krokant en goudbruin in de helft olijfolie en de helft boter. Serveer met de pasta en werk af met parmezaanschilfers en blaadjes rucola.