Bloemkoolrijstbowl met kip en misodressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Blend de bloemkoolroosjes fijn. Bak het sjalotje glazig in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 3 minuten.
-
2
Kruid de rode biet met peper en zout. Hussel de raapjes en wortel met een scheutje olijfolie, de tijm en de baharatkruiden. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 20 minuten beetgaar. Snij de kipfilet in plakjes en bak ze goudbruin en gaar in olijfolie. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
-
3
Mix alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.
-
4
Schep de bloemkoolrijst in de lunchtrommels. Schik er mooi de groenten, kip en walnoten bij. Strooi er de lente-uitjes en bieslook over en bedruppel net voor het eten met de misodressing.