Italiaanse semifreddo met gekonfijt fruit en frambozen
bereiding
-
1
Doe de nougat in een plastic zakje en stamp hem fijn met de deegrol. Doe dit niet te lang, want dan wordt hij kleverig.
-
2
Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Splits de eieren. Klop de eidooiers in 5 minuten met de staafmixer of in een keukenrobot met de honing en het vanillemerg tot een lichte crème. Klop de room stijf. Klop het eiwit tot pieken.
-
3
Meng de nougat, de pistachenootjes, de gekonfijte sinaasappel en de opgeklopte room door het eimengsel. Spatel daarna het stijfgeklopte eiwit door de massa.
-
4
Bekleed een langwerpige cakevorm van 15 x 30 cm met vershoudfolie en schep het mengsel erin. Strijk het glad met een spatel en dek het af met vershoudfolie. Zet de semifreddo 1 nacht in de diepvriezer.
-
5
Haal de semifreddo 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Strooi er de extra fijngehakte pistache-nootjes over en werk hem af met de extra reepjes gekonfijte sinaasappel en de verse frambozen. Snij in plakken en serveer meteen.