Lactosevrije rodecurrysoep met citroengrasnoedels
bereiding
-
1
Snij de tofu in blokjes, doe ze in een kom en overgiet met de sojasaus en ahornsiroop. Meng goed door elkaar en zet opzij.
-
2
Pel de uien en snij ze in halve ringen. Pel en plet de knoflook. Stoof de uien en knoflook glazig in een grote soeppan, in een eetlepel kokosolie. Voeg de in blokjes gesneden puntpaprika en de verse koriander toe - hou een beetje opzij voor de afwerking. Borstel de champignons schoon, snij ze in plakjes en bak ze kort mee. Voeg de currypasta toe en laat alles 5 minuten bakken op een laag vuurtje.
-
3
Schud de blikken kokosmelk goed voor je de kokosmelk toevoegt. Leng aan met 400 ml water en laat 10 minuten koken op middelhoog vuur.
-
4
Dep intussen de gemarineerde tofu droog en bak ‘m in een pan met wat kokosolie zodat hij een krokant korstje krijgt.
-
5
Kook de noedels gaar in de soep volgens de kooktijd op de verpakking. Doe er ook de tofublokjes bij. Werk af met een takje verse koriander en versgeperst limoensap.