Mini-ijsjes van opgerolde kletskoppen met roomijs
bereiding
-
1
Maak de kletskoppen. Meng de boter met de bruine suiker, de bloem, het amandelpoeder en een snuif kaneel. Voeg 2 eetlepels water toe en meng kort tot een beslag. Doe het beslag in een spuitzak en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 175°C. Spuit kleine bolletjes van het deeg op een bakplaat, op aparte velletjes bakpapier. Neem elk papiertje ruim genoeg, want de koekjes lopen flink uit! Bak de koekjes 6 tot 8 minuten in de oven, tot ze plat en lichtbruin zijn.
-
3
Haal de koekjes uit de oven en draai ze met behulp van het bakpapier meteen rond een kegelvormpje (bijvoorbeeld rond een metalen spuitmond of een kegeltje voor roomhoorntjes). Laat afkoelen en opstijven.
-
4
Schep kleine bolletjes ijs in de hoorntjes, werk af met de gehakte pistaches en serveer onmiddellijk.