Semifreddo met frambozen
bereiding
-
1
Bekleed de bodem van een cakevorm met een strook bakpapier en verdeel 200 g frambozen over de bodem. Hak 75 g pistachenoten grof en strooi over de frambozen.
-
2
Splits de eieren. Klop de eiwitten in een schone kom tot stijve pieken. Klop in een andere kom de slagroom half op. Klop in een derde kom de eidooiers met de suiker in ± 5 minuten tot een gladde, dikke massa die als een lint van je klopper loopt.
-
3
Klop eerst de ricotta en de frambozencoulis door het dooiermengsel. Hou nog enkele frambozen apart voor de afwerking en klop de rest van de frambozen erdoor zodat ze nog in grove stukken blijven. Spatel er eerst de slagroom en tenslotte het eiwit luchtig door.
-
4
Hou een handvol pistachenoten apart en spatel de rest van de pistachenoten door het frambozenmengsel. Giet in de vorm. Zet de frambozensemifreddo minstens een nacht in de vriezer.
-
5
Neem ± 10 minuten voor het serveren de semifreddo uit de vriezer, snij de randen los en stort op een mooie schaal. Verwijder het bakpapier en versier met de overgebleven frambozen en pistachenoten.