Gebakken roodbaars met asperge-erwtjessalade
bereiding
-
1
Snij het harde uiteinde van de asperges weg en blancheer ze 2 minuten in licht gezouten water. Schil de sinaasappelen en snij ze in plakken. Vang het sap op. Meng in een kom 1 eetlepel van het sinaasappelsap met de gesnipperde rode ui, azijn, olijfolie, munt, peper en zout.
-
2
Blancheer de erwtjes 3 minuten in licht gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
-
3
Verhit een grillpan. Bestrijk de vis en asperges met olie en kruid met peper en zout. Gril de vis 2 minuten op de velkant, draai om en gril nog 2 minuten. Gril de asperges 4 minuten rondom beetgaar.
-
4
Verdeel de asperges, erwten, waterkers en sinaasappelplakjes over een schaal. Leg er de vis op, bedruppel met de vinaigrette en werk af met de munt en zuring.