Aardappelsalade met saffraanaïoli
bereiding
-
1
Halveer de krieltjes en kook ze in 10 tot 12 minuten beetgaar in gezouten water met een eetlepel azijn. Laat ze daarna afkoelen. Halveer de radijsjes, maak de boontjes schoon en blancheer ze 4 minuten in gezouten water. Spoel onmiddellijk onder koud water en laat afkoelen. Snij de rode sla in fijne repen.
-
2
Maak de vinaigrette. Snipper de sjalot heel fijn. Hak de dille. Meng de sjalot met de dille, olie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Maak de saffraanaïoli. Knijp de knoflook door een knoflookpers en meng met de mayonaise en saffraan. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
4
Meng de krieltjes met de boontjes, radijzen en rode sla, lepel er de vinaigrette over en hussel door elkaar. Serveer met de saffraanaïoli.