Geglaceerde kippenvleugels met barbecuesaus en aardappelsalade
bereiding
-
1
Verwarm de hoisinsaus met de confituur, de azijn, de sojasaus, de tomatenpuree, de knoflook en de sesamolie. Giet de saus over de kippenvleugels en laat afgedekt twee uur rusten.
-
2
Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water. Giet af en laat volledig afkoelen. Halveer de grootste krieltjes. Meng er de rest van de ingrediënten door, kruid met peper en zout en zet koel.
-
3
Fruit voor de barbecuesaus de ui met de knoflook en de chilipeper glazig in olie. Voeg de overige ingrediënten toe en laat op een zacht vuur 15 minuten pruttelen.
-
4
Haal de kippenvleugels uit de marinade en gril ze goudbruin en gaar op de barbecue. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze ook regelmatig met de marinade. Serveer er de aardappelsalade en de barbecuesaus bij.
Ingrediënten voor
4 personen- kippenvleugels1 kg
- knoflook (geperst)2 teentjes
- hoisinsaus120 ml
- abrikozenconfituur3 el
- azijn2 el
- sojasaus2 el
- tomatenpuree2 el
- sesamolie1 el
Voor de aardappelsalade
- krieltjes1 kg
- bladpeterselie (gehakt)2 el
- dragon (gehakt)2 el
- bieslook (gehakt)2 el
- lente-uitjes (in ringen)4
- augurk (kleine, in de lengte gehalveerd)100 g
- mayonaise2 el
- yoghurt2 el
- zure room2 el
- peper en zout
Voor de barbecuesaus
- ui (gesnipperd)1
- chilipeper (fijngesneden)1
- knoflook (geperst)1 teentje
- ketchup200 ml
- bruine kandijsuiker2 el
- azijn4 el
- siroop (peren)1 el
- mosterd1 el
- worcestershiresaus1 el
- zonnebloemolie