Recept

Kabeljauw met korst van zongedroogde tomaten en boterboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo lekker in de zomer, deze boterboontjes, zeker met een stukje vis erbij!

Lekker met nog een partje citroen! Wil je er graag aardappelen bij? Pof dan enkele grote aardappelen op de BBQ of in de oven en serveer ze met een plakje kruidenboter.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de zongedroogde tomaatjes samen met de nduja, de panko en de bladpeterselie tot een grove topping. Leg de kabeljauw in een ingeoliede ovenschaal en kruid hem met peper en zout. Besprenkel hem met een likje olijfolie en lepel er de topping op. Sprenkel er nog wat olijfolie over en gaar de vis 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de boterboontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet ze af. Spoel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes. Snipper de krulpeterselie. Verhit een klontje boter in een steelpan en stoof de boontjes nog even op met de krulpeterselie en de tomaatjes.

  3. 3

    Neem de vis uit de oven en geef er de warme boontjessalade bij. Werk het gerecht af met het takje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met korst van zongedroogde tomaten en boterboontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!