Kabeljauw met korst van zongedroogde tomaten en boterboontjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de zongedroogde tomaatjes samen met de nduja, de panko en de bladpeterselie tot een grove topping. Leg de kabeljauw in een ingeoliede ovenschaal en kruid hem met peper en zout. Besprenkel hem met een likje olijfolie en lepel er de topping op. Sprenkel er nog wat olijfolie over en gaar de vis 15 minuten in de oven.
-
2
Maak de boterboontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet ze af. Spoel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes. Snipper de krulpeterselie. Verhit een klontje boter in een steelpan en stoof de boontjes nog even op met de krulpeterselie en de tomaatjes.
-
3
Neem de vis uit de oven en geef er de warme boontjessalade bij. Werk het gerecht af met het takje dille.