Zalmburger met kruidenmayonaise en gepofte aardappeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor 200°C. Maak de aardappelen schoon en dep ze goed droog. Leg ze in een ingeoliede schaal, bestrooi ze met zeezout en bedruppel ze met olie. Pof ze 30 minuten in de oven.
-
2
Spoel de komkommer en snij hem met een mandoline in lange linten. Roer de mayonaise los met de yoghurt, het citroensap, de geraspte citroenschil, de dragon, de dille en de bieslook. Kruid de saus met peper en zout.
-
3
Verhit boter in een ovenvaste pan, bak er de zalmfilets 5 minuten in en zet de pan de laatste 5 minuten bij de aardappelen in de oven. De zalm mag binnenin nog rosé zijn. Haal de zalm en de aardappelen uit de oven. Maak een inkeping in de aardappelen en lepel er wat kruidenboter in.
-
4
Halveer de broodjes en bestrijk ze met de kruiden-mayonaise. Leg er wat sla, een stuk gebakken zalm en komkommerlinten op. Eindig met de bovenste helft van het broodje. Serveer de burgers met de gepofte aardappelen.