Recept

Pensen met groene Portugese salsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vleesklassieker van tv-chef Loïc: “Deze groene salsa heb ik toevallig ontdekt in een Portugees restaurantje bij een oud vrouwtje, die het serveerde bij bacalhau. Sindsdien is het één van mijn favoriete sauzen. Heerlijk verrassend bij gebakken pens!”

Loïc tipt: Het moeilijke aan pensen? Je moet ze traag garen op een zacht vuur, zodat ze niet openbarsten.

bereiding
  1. 1

    Bak de pensen in een pan met olijfolie. Bak ze goudbruin langs één kant, draai ze om en laat ze dan nog 10 minuten garen op een zacht vuur.

  2. 2

    Pel de knoflookteentjes en snij ze fijn. Giet de kikkererwten af en warm ze op in een steelpannetje. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de peterselie, de olijfolie, het citroensap, de geraspte citroenschil, de knoflook en de honing onder de opgewarmde kikkererwten en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Pel de ui en snij hem fijn. Meng de helft van de ui onder de groene kikker-erwtensalsa en de andere helft onder de pensen.

  4. 4

    Serveer de pensen meteen met de salsa. Geef er nog een partje citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pensen met groene Portugese salsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!