Ronde appeltaart met pudding en speculaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Was de appels en snij in kwartjes. Verwijder het klokhuis en snij ze verder in blokjes. Bak ze in de boter goudbruin.
-
2
Strooi er de witte suiker, de bruine suiker en het kaneelpoeder over. Laat op een zacht vuur gaar worden en een wat karamelliseren.
-
3
Vet een lage, ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Bedek de taartvorm met een vel bladerdeeg en druk het deeg goed tegen de randen aan. Snij het overhangende deeg weg.
-
4
Bestrooi de bodem van het deeg met de verkruimelde speculaaskoekjes. Schep de pudding in de taartvorm en strijk mooi uit. Verdeel er de stukjes appel over. Snij een tweede vel bladerdeeg in fijne, lange repen. Leg de repen in een raster over de appeltjes. Klop de eidooier los met een scheutje melk en bestrijk er het deegraster mee. Bak de taart 35 minuten in de oven.