Recept

Gebakken krieltjes en spruitjes met peterselie-pistachepesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winters bijgerecht!

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en halveer de grote exemplaren. Kook de krieltjes net beetgaar in een pot met gezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken. Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes en snij een kruisje in de onderkant. Kook de spruitjes in 7 à 10 minuten beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.

  2. 2

    Rooster de pistachenoten in een pan zonder vetstof. Laat ze even afkoelen. Smelt de boter met een scheutje olijfolie in een grote steelpan en bak de krieltjes en de spruitjes goudbruin. Je kunt ze ook op een bakplaat met gesmolten boter en een scheutje olijfolie 30 à 35 minuten roosteren in de oven op 185°C.

  3. 3

    Hak de parmezaan in grove stukken of rasp 'm grof. Pel en pers de knoflook. Doe de peterselie, de knoflook, de geroosterde pistachenoten en de parmezaan in de blender en mix alles fijn. Voeg er 70 milliliter olijfolie aan toe, kruid met peper en zout en mix verder tot een gladde pesto.

  4. 4

    Schep enkele lepels pesto over de gebakken krieltjes en spruitjes en serveer er de rest van de pesto apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken krieltjes en spruitjes met peterselie-pistachepesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!