Recept

Luikse salade 2.0 (met avocado, gegrilde krieltjes, boontjes en chorizo)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tijd om die Luikse salade eens te pimpen! In deze najaarsversie combineren we de boontjes met avocado en chorizo. 

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze 10 minuten in gezouten water en laat uitlekken. Blancheer de boontjes 7 minuten in gezouten water en laat schrikken onder koud water.

  2. 2

    Wentel de krieltjes door wat olijfolie en gril ze in een grillpan. Snij de chorizo in plakjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in plakjes, besprenkel met de helft van het limoensap.

  3. 3

    Spoel en droog de eikenbladsla, verdeel in grove stukken over een saladekom. Leg er de boontjes, gegrilde krieltjes, avocadoplakjes en chorizo bij.

  4. 4

    Meng de rest van het limoensap met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout, sprenkel over de salade en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luikse salade 2.0 (met avocado, gegrilde krieltjes, boontjes en chorizo)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!