Luikse salade met gepocheerd eitje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes, halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Hak de rozemarijn fijn. Meng de rozemarijn met 2 eetlepels olijfolie en wat peper en zout door de krieltjes en rooster de krieltjes zo’n 35 minuten in de oven.
-
2
Maak de boontjes schoon en blancheer ze kort, samen met de tuinbonen.
-
3
Schik de sla op de borden, breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en de wittewijnazijn. Garneer met de plakjes ham.
-
4
Breng voor de eitjes water aan de kook en voeg de azijn toe. Doe elk eitje in een kopje. Maak een draaikolk in het water en giet er een eitje in. Wacht 2 tot 3 minuten en verwijder het eitje met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Pocheer zo alle eitjes.
-
5
Spoel en snipper de bieslook. Haal de krieltjes uit de oven en schik ze op de salade. Schik er de boontjes en de eitjes bij. Strooi er bieslook over.