Lamsballetjes met gekonfijte citroen
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Hak de veenbessen en de pistachenoten fijn. Meng het lamsgehakt met de knoflook, de veenbessen, de pistachenoten, de garam masala, de eidooier, het paneermeel en wat peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en zet ze 30 minuten in de koelkast.
-
2
Spoel intussen de gekonfijte citroen en hak ‘m heel fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij in fijne ringen. Meng de Griekse yoghurt met de citroen en de lente-ui en kruid met peper en zout. Verwarm het naanbrood kort in de oven kort.
-
3
Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de lamsgehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
-
4
Bestrijk een mooi serveerbord met de Griekse yoghurt en leg er de lamsgehaktballetjes op. Besprenkel met olijfolie en serveer met het naanbrood.