Pizza bianco met langoustine
bereiding
-
1
Verwarm de oven zo warm mogelijk, liefst minumum 200°C, warmer mag ook. Rasp de schil van de citroen tot je ½ koffielepel citroenrasp hebt. Pel en plet de knoflook. Meng de mascarpone met de citroenrasp, de helft van de knoflook en kruid met peper en zout.
-
2
Snij de langoustines door. Hak de peterselie fijn. Meng de overige knoflook met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel bladpeterselie.
-
3
Rol het pizzadeeg uit, bestrijk met de mascarpone en beleg met mozzarella en de halve langoustines (leg de langoustines zodanig dat bij het snijden iedereen een halve langoustine heeft). Besprenkel met de lookolie. Zet in de hete oven gedurende 10 minuten of tot krokant.
-
4
Bestrooi met de overige peterselie en peper. Serveer met de waterkers of winterpostelein. Werk af met extra olie.