Aardpeersoep met gezouten popcorn
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Doe 1 centimeter olijfolie en de teentjes knoflook in een klein steelpannetje. Laat 2 minuten zachtjes garen. Haal de knoflook uit de pan en bewaar de olie.
-
2
Plet de teentjes knoflook. Pel de ui en snij in stukken. Snij de aardpeer en preiwitten in stukken. Verhit een scheutje olijfolie, voeg de aardpeer, prei en ui toe en laat 5 minuten zachtjes garen. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de knoflook toe, mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe.
-
3
Maak de popcorn volgens de verpakking. Meng 2 eetlepels knoflookolie met de geraspte parmezaan, kruidnagelpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, kaneel, mespunt zout en mespunt peper. Meng de olie met de popcorn, leg op een bakplaat en zet gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven. Proef en voeg indien nodig zout toe.
-
4
Warm de soep op, voeg optioneel de room toe. Serveer de soep met de popcorn, werk af met knoflookolie.