Recept

Cheesecake met gepofte druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Pof meteen enkele trosjes druiven extra. Ze zijn heerlijk om een salade mee af te werken of om te verwerken in een fruitontbijt/”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout tot meel in een blender en meng er het amandelmeel, het zout, de gesmolten kokosolie en de honing onder. Mix tot een kleverig deeg. Duw het deeg voorzichtig op de bodem van een met bakpapier beklede taartvorm van 22 cm diameter en bak het 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de vulling. Klop de ricotta los met de eidooiers, de geraspte citroenschil, het maïszetmeel en de honing. Lepel de crème op de bodem van de taart en zet de taart op een bakplaat.

  3. 3

    Spoel de druiven en leg ze mee op de bakplaat, lepel er een beetje balsamicoazijn over en rist er de tijm bij. Hou enkele takjes tijm apart voor de afwerking. Bak de taart 20 minuten in de oven. Laat ook de druiven meebakken in de oven tot ze poffen.

  4. 4

    Neem de taart uit de oven en laat ze even afkoelen voor je ze ontvormt. Werk ze af met de druiven en de apart gehouden takjes tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake met gepofte druiven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!