Oosterse hollandaise
bereiding
-
1
Kneus de citroengrasstengel en hak grof. Pel de knoflook. Doe het citroengras en de knoflook in een pannetje met de mirin en sushiazijn. Kook op een zacht vuur gedurende 5 minuten en laat minstens 1 dag marineren in de koelkast. Zeef de mirinmarinade.
-
2
Hak de chilipeper fijn. Rasp de gember. Zet apart weg voor de afwerking. Laat de boter in een pannetje smelten, schep het witte schuim van de boter en hou de boter warm.
-
3
Doe 3 eidooiers en 4 eierdopjes van het mirinmengsel in een steelpannetje. Zet op een heel zacht vuur en klop de eierdooiers luchtig. Blijf kloppen zodat het mengsel niet kan stollen. Als het eigeel is ingedikt voeg je straalsgewijs de gesmolten boter toe, blijf roeren. Voeg 1 koffielepel chilipeper en 1 koffielepel gember toe. Kruid bij met zout.