Gevuld hertengebraad met boschampignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de sjalot en snipper fijn. Pel en plet de knoflook. Hak de boschampignons fijn.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalot en knoflook glazig, voeg de champignons toe en bak enkele minuten. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Snij de korst van het briochebrood en hak het brood fijn. Ontpit de olijven en hak ze fijn. Meng de gebakken sjalot en champignons met het brood, de olijven, tijm en kruid bij met voldoende peper en zout.
-
3
Snij het hertengebraad open, maar niet volledig door. Beleg het vlees met de vulling, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid met voldoende peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gebraad rondom rond bruin. Leg het vlees in een ovenschaal en zet (samen met de aardappelcupcakes) gedurende 30 à 35 minuten – of tot een kerntemperatuur van 55°C – in de oven. Haal uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt.