Aardappelwafeltjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze zacht en laat ze goed uitlekken. Als er te veel vocht in blijft, wordt je aardappelpuree te nat.
-
2
Schud de gekookte aardappelen goed droog en kruid uitbundig met peper, zout en nootmuskaat. Pureer ze met de pureestamper. Doe er zeker geen boter en geen melk bij, want die zorgen ervoor dat de puree verslapt en uit elkaar valt!
-
3
Voeg nu het eitje en de bloem toe en roer goed. De bloem en het ei zorgen samen voor de binding. Laat alles afkoelen. Door het afkoelen wordt de puree één geheel.
-
4
Warm het wafelijzer op en smeer er met een borsteltje wat boter in. Schep er wat aardappelpuree in en laat 5 à 6 minuten bakken. Ga na 1 minuutje nog niet kijken, want dan is je aardappelwafel nog helemaal niet klaar, en zo trek je alles uit elkaar.