Aardappelwafels met gerookte zalm en gepocheerd ei
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pel en snipper de sjalot. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Stoof de sjalot glazig in olie . Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid ze met peper en zout. Laat daarna goed uitlekken in een vergiet.
-
2
Bestrijk de aspergepunten met olijfolie en gril ze beetgaar in een hete grillpan. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Giet de aardappelen af en pureer ze. Splits de eieren. Smelt de boter. Meng de melk, de boter en de 2 eidooiers onder de puree. Kruid met peper en zout. Klop de 2 eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitten met de bloem onder de puree.
-
4
Vet een wafelijzer in met olie en bak wafeltjes van de puree. Pocheer ondertussen de vier resterende eieren.
-
5
Leg telkens 2 wafels op elk bord. Leg er enkele plakjes zalm op, verdeel er de spinazie en de aspergepunten over en leg er een gepocheerd ei op. Bestrooi met wat chilipoeder en met de bieslook. Serveer meteen.