Pommes dauphine
bereiding
-
1
Maak het soezenbeslag. Breng 250 milliliter water en de boter samen aan de kook. Doe de bloem erbij en roer tot één geheel. Roer met een houten spatel.
-
2
Klop er één voor één de eieren door. Je hebt 4 à 5 eieren nodig. Als je ze er tegelijk door zou roeren, wordt het beslag geen homogeen geheel.
-
3
Maak het pommes dauphine-beslag. Meng 200 gram puree met 250 gram van het soezenbeslag. Gebruik zuivere aardappelpuree zonder melk, eieren of boter. Anders krijg je geen krokant korstje en gaan de pommes dauphine uitlopen in de frituurolie. Meng tot het beslag klaar is, kruid met peper en zout en eventueel lookkruiden.
-
4
Vorm quenelles van het beslag en bak ze in frituurolie, op 180°C gedurende 5 à 6 minuten. Bak er niet te veel tegelijk, anders zakt de temperatuur van de olie en krijg je geen krokante pommes dauphine.