Polpettone met gegrilde paprika’s, mozzarella en pancetta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Snij de gegrilde paprika’s in blokjes. Hak een handvol basilicum fijn. Meng de knoflook, sjalot en gegrilde paprika’s door het gehakt.
-
2
Vorm het gehakt tot een langwerpig broodje. Duw het wat platter en maak er een inkeping in van ongeveer 2 cm. Snij de mozzarella in repen van 2 cm breed en leg in de inkeping met hierboven telkens basilicum en zongedroogde tomaat. Vouw er het gehakt rond.
-
3
Leg de pancetta dakpansgewijs op een schoon werkvlak, leg hierop het gehaktbroodje en vouw de pancetta errond. Leg het gehaktbroodje met de naad naar onderen in een ovenschaal. Sprenkel er nog olijfolie over en zet 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met tuinkers.
-
4
Verwarm de passata met de oregano. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Serveer dit sausje bij het gehaktbrood.