Kruidige dahl met rode linzen, wortel en zoete aardappel
bereiding
-
1
Pel en snipper de rode uien. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snij hem in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een stevige snuif zout toe en bak de ui glazig in ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog een minuut mee.
-
2
Voeg de wortelen en de zoete aardappel toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de kurkuma, het komijnpoeder, het korianderpoeder, de garam masala, het kaneelpoeder en het chilipoeder toe. Roer goed door en laat de specerijen een minuut meebakken om hun aroma vrij te geven.
-
3
Spoel de rode linzen goed af onder koud stromend water. Voeg ze toe aan de pan en roer goed door. Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna lager. Laat de dahl 25 à 30 minuten sudderen of tot de linzen, wortelen en zoete aardappel zacht zijn. Roer af en toe door om te voorkomen dat de linzen aan de bodem van de pan blijven plakken.
-
4
Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Laat de dahl nog eens 5 à 10 minuten zacht koken tot hij de gewenste dikte heeft. Als de dahl te dik is, kun je wat extra water of bouillon toevoegen. Breng de dahl op smaak met peper, zout en citroensap.
-
5
Serveer de dahl in kommetjes en werk hem af met de verse koriander, de geroosterde cashewnoten en wat Griekse yoghurt.