Recept

Peshwari-naan met rozijnen en kokos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Naanbroodjes zijn ongetwijfeld de bekendste broodjes uit Centraal-India. De Indiërs gebruiken ze als opscheplepel voor saus en groenten. Opgelet: de naan moet 2,5 uur rijzen. 

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de gist en het zout. Roer er de yoghurt en 150 ml heet water door. Kneed in 5 minuten tot een glad en elastisch deeg. Olie een kom lichtjes in. Bedek met een propere en licht vochtige keukenhanddoek en laat 2,5 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  2. 2

    Mix alle ingrediënten voor de vulling in een blender tot een grove pasta.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C en zet een bakplaat in de oven om op te warmen. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ieder bolletje uit. Lepel wat vulling in het midden van ieder stukje deeg en duw de randen goed samen tot een pakketje. Vorm opnieuw bolletjes van elk pakketje en rol elk bolletje uit tot ± 1,5 cm dik.

  4. 4

    Leg de naanbroodjes op de hete bakplaat, bestrijk ze lichtjes met de gesmolten boter en bak ze in 8 à 12 minuten goudbruin in de oven. Serveer er nog wat gesmolten boter bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peshwari-naan met rozijnen en kokos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!