Rappe wraps met rodekool
bereiding
-
1
Maak de rodekool schoon en snij ‘m in flinterdunne plakjes. Spoel de sla.
-
2
Rooster de korianderzaadjes, komijnzaadjes en zwartepeperbolletjes in een pan zonder vetstof. Voeg naar smaak zout en paprikapoeder toe. Stamp de kruiden fijn in de vijzel.
-
3
Doe de bloem in een kommetje en kruid met 1 koffielepel van de kruidenmengeling. Doe wat panko in een tweede kommetje. Klop het eitje los in een derde kommetje. Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het eitje en vervolgens door de panko. Verhit koolzaadolie in een pan en bak de vis 3 minuten per kant.
-
4
Snij de maïskorrels van de kolf. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak er de maïs in. Snij de bladpeterselie fijn en voeg toe aan de maïs. Kruid de maïs met een mespunt van de kruidenmengeling.
-
5
Meng de room met een beetje chilisaus naar smaak. Kruid met peper, zout en een mespuntje van de kruidenmengeling. Fris op met het citroensap en de geraspte schil.
-
6
Beleg de wrap met de zure room, de Romeinse sla, de rodekool, een handvol maïs, de vis en nog een blaadje sla. Rol op en halveer.