Ovenplaat met rode bietjes, krieltjes, halloumi en kervelpesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes. Halveer de spruites en snij de gekookte bietjes in maantjes. Pel de ui en snij in maantjes.
-
2
Meng de balsamicoazijn met de honing, de chilivlokken, 1 koffielepel zout en 3 eetlepels olijfolie. Meng met de rode bietjes, spruitjes en ui. Spoel de krieltjes, snij ze in 4, meng met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.
-
3
Schep de spruitjesmengeling op een bakplaat, leg de krieltjes ertussen en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Maak intussen de pesto. Pel en plet de knoflook. Doe de knoflook, kervel, bladpeterselie, cashewnoten, geraspte parmezaan en 4 eetlepels olijfolie in een blender en maal fijn. Doe er enkele druppels citroensap bij en kruid met peper en zout.
-
5
Leg de halloumi op de groenten en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met hoopjes kervelpesto en extra kervel.